Hikes buiten Europa

De volgende wandelingen buiten Europa (in alfabetische volgorde per land) zijn op dit moment te vinden op deze site: 

< of klik hier voor de wandelingen in Nederland of hier voor de overige wandelingen binnen Europa >

Australië (Bibbulmuntrack); Onze derde keer Australië bracht ons naar de westkust. We liepen daar een week een stuk op één van de bekendste wandelpaden van dit land: de Bibbtrack, zoals dit pad meestal genoemd wordt. Wel mooi, maar niet de mooiste tocht die we gemaakt hebben in dit land.
Australië (Great North Walk); In onze zomervakantie van 2023 gingen we met onze toen elfjarige tweeling naar Australië en wandelden daar onder andere ruim 100 kilometer iets ten noorden van Sydney. Bijna alleen maar onverhard en vrijwel geen seconde het idee dat je vlakbij een grote stad bent.
Australië (Larapintatrail)
; In ''onze'' zomer van 2003 gingen Jan en Hanneke naar dit land (of eigenlijk is beter: continent) en wandelden daar onder andere 140 kilometer op de Larapintatrail. Eén van de weinige woestijnwandelingen op aarde die je ongeorganiseerd kunt doen.
Australië (Overlandtrack); Eind december 2005 reisden Hanneke en Jan weer af naar Australië. Belangrijkste reisdoel deze keer was de Overlandtrack op Tasmanië. Een mooie wandeling in een gebied dat ons aan geen enkel ander gebied deed denken. 

Canada (Rocky Mountains); In de herfst van 2008 maakten we de Indian Summer mee tijdens een aantal meerdaagse trekkings en dagwandelingen in dit geweldige berggebied. 

Chili (Torres del Paine in Patagonië); In februari 2005 ging W.A.U. twee weken naar zo ongeveer het meest zuidelijke puntje op deze wereld waar je een trekking kan maken. Uitzichten om je vingers bij af te likken, alleen maar mooi wandelweer en foto's zoals ik ze altijd wel zou willen maken. Op sommige stukken ben je overigens beslist niet de enige wandelaar.  

Groenland; In de zomer van 2003 vertrok W.A.U. voor ruim een week naar dit wandelparadijs. Nog nooit zulk zuiver water gedronken, nog nooit zulke schone lucht ingeademd en misschien wel nooit zo'n mooie kampeerplek gehad als bij die afbrokkelende gletsjer. 

Hong Kong (Mac Lehose Trail); In het vroege voorjaar van 2006 wandelden Hanneke en Jan in een gebied waar je waarschijnlijk helemaal geen lange afstand wandelingen verwacht. De 100 kilometer lange trail is zwaar, maar erg leuk. Al is het maar om het uitzicht op de vele flats van de stad.

India (van Likir naar Khalse in Ladakh); Om aan de hoogte te wennen liepen Hanneke en Jan in de zomer van 2006 deze vierdaagse trekking. Ze sjouwden hun bagage zelf en keken hun ogen uit naar al die hoge, kale, gekleurde bergen, de vele uitingen van het Boeddhistische geloof en de kleine groene dorpjes met hun vriendelijke bevolking. 
India (van Lamayuru naar Chilling in Ladakh); Vanwege de vele regen en weggeslagen wegen en bruggen hebben Hanneke en Jan in diezelfde zomer een andere tweede trekking gemaakt dan ze oorspronkelijk van plan waren. Geen zorgen: ook deze vijfdaagse trekking was weer genieten met hoofdletters. Wel ging de bagage deze keer op een stel ezels. Lopen op 5.000 meter moet ook voor Hanneke wel leuk blijven! 

Iran; Verslagen van twee tweedaagse wandelingen gelopen tijdens onze veertien daagse reis in mei 2002 in dit bijzondere land. Zeker de Alamut trekking behoort tot de mooiste wandelingen door ons gelopen.

Japan; In het voorjaar van 2010 liepen we net buiten Tokio een paar dagen een zelf samengestelde tocht. Natuur en cultuur; precies zoals we gehoopt hadden.

Kaapverdië; In december 2011 zijn Hanneke en Jan bijna twee weken naar deze eilandengroep geweest en maakten daar onder andere een zesdaagse trekking. Prachtige wandeling, prima wandelinfrastructuur en gelukkig niet al te heet. Vanwege de komst van onze tweeling waarschijnlijk voorlopig de laatste verre (wandel)reis die we samen hebben gemaakt.

Madagascar; In onze zomervakantie 2007 reisden we af naar dit grote eiland. We maakten daar een zesdaagse trekking door Isalo en een driedaagse trekking van Andrambovato naar Ranomafana. We zagen onder andere heel veel lemuren, kameleons en bijzonder planten. 

Mali; In december 2003 zijn we drie weken naar Mali geweest en maakten daar onder andere een meerdaagse trekking met bagagevervoer in Dogon-gebied. Meeste indruk op ons maakte de ontzettend kleurrijke en vriendelijke bevolking. 

Marokko (Jebel Saghro); In december 2000 liepen we hier een week met een gids en bagagevervoer per muildier. Alweer zo'n mooie wandelreis!
Marokko (Atlasgebergte): In december 2017 gingen we met onze zoons Eljer en Jilke (toen 5 jaar oud) voor de eerste keer Europa uit én hun eerste echte wandelvakantie. Met een gids en de bagage (en incidenteel ook de mannen) op een muildier. Een geweldige reis!
Marokko (woestijntrekking): Zes jaar na de vorige keer reisden we weer naar Marokko met ons gezin en maakten deze keer onder andere een vijfdaagse trekking met kamelen. Opnieuw een prachtige reis!

Mexico; In de zomer van 2005 gingen we vier weken naar Mexico. Een geweldig land met helaas erg weinig wandelmogelijkheden. Na lang zoeken maakten we toch een vierdaagse trekking in de Sierra Norte. De zoektocht meer dan waard! 

Mongolië; In de zomer van 2002 reisden we een maand door dit land en maakten een vijf- en een achtdaagse trekking, met bagagevervoer door lastdieren, door dit fascinerende land.

Nepal (Everest view); In de Kerstvakantie 2006/2007 reisden Hanneke en Jan naar Nepal om daar deze trekking te maken. Negen dagen met een dagrugzak wandelen tijdens een groepsreis en de Mount Everest zien. Genieten.
Nepal (Annapurna-special); In het voorjaar van 2017 zijn Sven en Jan een maand naar Nepal geweest om daar deze trekking te maken. Meer dan drie weken wandelen tussen de achtduizenders en kamperen op 5.000 meter hoogte.

Nieuw Zeeland (Milfordtrack); In november/december 2004 reisden we door Nieuw Zeeland. Daar wandelden we onder andere dit pad; volgens de Lonely Planet één van de drie mooiste wandelingen ter wereld. Veel groen, watervallen en inderdaad: erg mooi.
Nieuw Zeeland (Tongarira Northern Circuit); Tijdens die zelfde reis liepen we ook deze driedaagse trekking. Tussen en rond vulkanen, lavavelden en sneeuw. Ons absolute hoogtepunt van twee maanden reizen.
Nieuw Zeeland (Queen Charlotte Trail)
; En ook liepen we deze driedaagse trekking tijdens die reis. Veel klimmen en dalen met uitzicht op baaien, de zee en eilanden en heerlijk wandelweer. Ook een aanrader dus!

Oman; In het vroege voorjaar van 2011 maakten Mark, Sven, David, René en Jan een zelfsamengestelde trekking van een week in dit land. Een bijzondere wandeling in een bijzonder land, met een kloof op verschillende hoogtes bewandeld.

Peru (Incatrail); In de zomer van 2001 maakten we een reis van een maand lang door Peru, met als één van de absolute hoogtepunten deze vierdaagse wandeling.

Taiwan (Sun Moon Lake). In november 2017 wilden we een paar dagen wandelen in Taiwan. Het werd uiteindelijk slechts een tweedaagse wandeling rond dit meer. We eindigden de reis met een paar dagen Taipei.

Tenerife. Eind 2009 gingen we met in totaal zes vrienden een weekje wandelen op Tenerife. Zodra je boven de boomgrens is het fantastisch. Daarnaast was het heerlijk wandelweer in die periode.

Turkije (Cappadocië); In de winter 2008/2009 hebben Hanneke en Jan hier een weekje op sneeuwschoenen rondgestapt. Een sprookjeslandschap. Wel sliepen ze deze keer in een hotel om van daaruit dagtochten te maken.
Turkije (Lycianway)
; In mei 2007 liepen Hanneke en Jan in ruim een week een flink stuk van de Lycianway. Mooi, zwaar, erg warm en vriendelijke mensen.

Verenigde Staten (Appalachian Trail); Ook in de herfst van 2008 liepen we ongeveer een week van dit misschien wel meest bekende wandelpad van de VS. 
Verenigde Staten (Chilkoot Trail); In de nazomer van 2008 gingen we naar Alaska om daar deze bekende goudzoekerstocht te maken. 
Verenigde Staten (Floridatrail)
; Eind 2007 liepen Hanneke en Jan ruim een week een flink stuk van de Floridatrail. Niet de mooiste wandeling uit ons leven. Sommige stukken van dit vlakke pad waren wat saai, maar andere waren prachtig.
Verenigde Staten (Pacific Crest Trail); in voorjaar 2010 hebben we in de buurt van Los Angeles twee dagen heen en twee dagen terug gewandeld op een stukje van dit pad. Jammer dat we vanwege de vele sneeuw terug moesten, want dit pad was heel erg de moeite waard.
Verenigde Staten (Paria River Canyon); Voorjaar 2008 reisden Sven, Sophie, Hanneke en Jan twee weken door Utah en Arizona. Ze wandelden daar diverse korte tochten, maar absolute hoogtepunt was deze vierdaagse wandeling met The Wave als ultieme afsluiter.
Verenigde Staten (John Muir Trail); In de zomervakantie van 2011 wandelden we ruim een week, volgens velen, op één van de mooiste paden van dit land. En idd: héél erg mooi!
Verenigde Staten (Empire State Trail / Erie Canal Trail); In de zomervakantie gingen we niet alleen naar New York City en Washington, maar wandelden we ook met ons gezin vijf dagen op deze trail. Erg relaxt, maar soms wel wat eentonig.

Vietnam; de Kerstvakantie 2010/11 brachten Hanneke en Jan door in Vietnam. Ze wandelden daar onder andere vijf dagen rond Sapa tussen de rijstvelden en de kleurrijke bevolking in gebieden die (nog) niet allemaal vaak door toeristen worden bezocht.

Zuid-Afrika (Swellendamtrail); Een zesdaagse wandeling, die René en Jan gelopen hebben in bloedheet februari 2002, zonder verder een mens tegen te komen, maar wel in een fantastisch mooi landschap.
Zuid-Afrika (Ottertrail); Vijf dagen wandelen op deze waarschijnlijk bekendste wandeling van Zuid-Afrika. Mooi, redelijk pittig terrein, zware rivierdoorsteken waarbij je zelfs moet zwemmen met je rugzak, maar korte dagafstanden.

Zuid-Korea (Baekdu Daegan Trail); René, Sven en Jan hebben hier in het voorjaar van 2013 een paar dagen gewandeld. Meer bijzonder dan spectaculair.

Geplande wandelingen buiten Europa:

*      Verenigde Staten: Sven en Jan zijn van plan om in 2025 of 2026 te gaan (sneeuwschoen)wandelen en (winter)kamperen in Yellowstone. 

Terug naar (wandel) vakanties.

Terug naar de startpagina.