Overige vakanties

Het is bijna niet voor te stellen, maar soms doen we nog iets anders in onze vakanties dan wandelen of fietsen. Zo bezoeken we vrijwel ieder jaar een vreemde stad (Parijs, Istanbul, Praag, London enzovoorts). En soms maken we ook 'andere' reizen.

Op deze pagina staan (in alfabetische volgorde per land) tot nu toe de belevenissen tijdens onze reizen. (Tijdens een aantal van deze reizen hebben we trekking(s) gemaakt. Die staan ook genoemd op hikes in Nederland, hikes in Europa of hikes buiten Europa. Reizen waarop we alleen gewandeld hebben staan daar en in principe niet op deze pagina. Dit geldt ook voor onze fietsvakanties).

*      In ''onze'' zomer van 2003 gingen Hanneke en Jan naar AustraliŽ. Ze toerden daar rond in het midden en langs de zuidkust. Ze zagen heel veel bekende plaatsen (Sydney, Alice Springs en Melbourne bijvoorbeeld), maar gingen bijvoorbeeld ook naar de pinguÔnparade, gooiden sneeuwballen in de Snowy Mountains en wandelen een week op de Larapintatrail.

*      In juli 2009 gingen we opnieuw naar AustraliŽ. Deze keer naar de westkust. We wandelden een paar dagen op de Bibbtrack en verder bezochten we onder andere Perth en Broome, gingen we snorkelen met mantaroggen, zagen we walvissen uit het water springen, de maan van zeer dichtbij en raakten opnieuw onder de indruk van dit prachtige land met z'n rode kleuren.

*      Ook in onze zomervakantie van 2023 gingen we naar AustraliŽ. Deze keer met onze elfjarige tweelingzoons. We zagen niet alleen Sydney en bezochten daar een WK-voetbalwedstrijd, maar ook wandelden we onder andere ruim 100 kilometer van The Great North Walk, bezochten Uluru, zagen zoutwaterkrokodillen bij Darwin en zagen tijdens het snorkelen bij het Great Barrier Rif onder andere een haai, Nemo en zeeschildpadden.

*      In de nazomer van 2008 maakten Hanneke een lange reis door Canada en de Verenigde Staten. Veel wandelen in Alaska, de Rocky Moutains en vlakbij New York City. Verder bezochten we een aantal grote steden en staken Canada dwars over per trein.

*      In de kerstvakantie 2019/2020 maakten we met ons gezin een groepsreis door Costa Rica. Hoogtepunten ťn belangrijkste reden om op voorhand te gaan waren de vele dieren, waaronder de felgekleurde kikkers, kolibries en toekans.

*      In de kerstvakantie van 2022/2023 maakten we een rondreis door Cuba. Een ontzettend leuk en mooi land. Niet alleen vanwege de rum en oldtimers, maar ook vanwege de natuur en vriendelijke bevolking.

*      In de kerstvakantie van 2021/2022 reisden we twee weken door Egypte. Zelden zoveel hoogtepunten aan elkaar geregen in zoín korte periode. Van de pyramides tot snorkelen met zeeschildpadden en van sandboarden in de woestijn tot varen in een luchtballon en een foodtour door Cairo.

*      In de winter van 2017 gingen we met ons gezin een week naar de Landmannalaugar in IJsland. Eťn van onze mooiste reizen ooit: van de heenreis met de superjeep tot het zwemmen in de natuurlijke hete bron bij negentien graden onder nul, van een sneeuwschoenwandeltocht van vier uur door een ongerept gebied tot uren sleeŽn en van een ritje op de sneeuwscooter tot het meest bizarre noorderlicht.
 

*      In de zomer van 2006 gingen Hanneke en Jan naar India. Na in drie weken een tweetal trekkings in Ladakh te hebben gemaakt maakten ze nog een individuele rondrit met auto en chauffeur via Delhi, Jaipur en Agra. Ondanks de hitte was de Taj Mahal iedere cent en zweetdruppel waard.

 

*      Voor we in november 2004 naar Nieuw Zeeland vertrokken gingen we eerst nog een week naar IndonesiŽ (Bali). Hier maakten we een individuele rondreis met een aantal (korte) wandelingen. Leuk om ook eens te zien hoe bijvoorbeeld kruidnagelen, koffie of rijst groeien.

*      Een verslag van onze tweeweekse reis in het voorjaar van 2002 naar Iran. Wat een prachtig land, want een fantastische bevolking. Hoogtepunten waren, behalve de vele vooroordelen die we hier kwijt zijn geraakt, Isfahan en de Alamut trekking.

*      De reis in de herfst van 1997 die we maakten naar JordaniŽ. Met als absoluut hoogtepunt een bezoek aan Petra; ťťn van de mooiste plaatsen op deze aarde, waar we ooit geweest zijn.

*      De zomervakantie 2007 brachten we door in Madagascar. Op dit grote eiland maakten we onder andere een tweetal meerdaagse trekkings, een aantal korte wandelingen in diverse nationale parken en zagen onder andere heel veel lemuren, kameleons en bijzonder planten. Een reisverslag met heel veel foto's.

*      In december 2003 zijn we drie weken naar Mali geweest en maakten daar onder andere een meerdaagse trekking met bagagevervoer in Dogon-gebied. Meeste indruk op ons maakte de ontzettend kleurrijke en vriendelijke bevolking. 

*      Vier weken Mexico in 2005 waren niet voldoende om het hele land te zien. Wel zagen we een hoop moois tijdens deze zelf georganiseerde reis. Meest indrukwekkend was de vriendelijkheid en behulpzaamheid van de bevolking. Jammer genoeg waren er weinig wandelmogelijkheden. We maakten daarom slechts ťťn vierdaagse trekking.

*      In de zomer van 2002 reisden we een maand door MongoliŽ en maakten daar onder andere een vijf- en een achtdaagse trekking, met bagagevervoer per lastdier, door dit fascinerende land.

*      Een verslag van onze driedaagse kanotocht rond Zwolle (gewoon in Nederland). Ook nu gingen de rugzak en de tent mee.

*      Ook in 2010 gingen we drie dagen kanoŽn, maar dan in de buurt van Nieuwkoop en Vinkeveense Plassen (ook gewoon in Nederland)

*      In de zomer van 2013 gingen we drie dagen, in onze eigen kano, een fiks rondje Rotterdam kanoŽn.

*      In de zomer van 2021 maakten we een vijfdaagse kanotocht. Een rondje Rotterdam-Delft-Leiden-Gouda-Zevenhuizen-Rotterdam in onze eigen kano.

*      In ''onze'' winter van 2004 reisden we circa zes weken rond in Nieuw Zeeland. Zelf georganiseerd en met het openbaar vervoer. We doorkruisten zowel het noorder- als het zuidereiland en maakten (natuurlijk) ook een aantal (meerdaagse) trekkings

*      Een verslag van onze reis in de zomer van 2001 naar Peru, met onder andere de wandeling van de Incatrail en een bezoek aan de tropische regenwouden van Manu.

*      In 1991 gingen Hanneke en Jan voor het eerst samen naar het buitenland op vakantie. Ze reisden naar ScandinaviŽ. Ze kanoden onder andere een week, liepen een aantal dagen en hebben vooral heel veel gezien.

*      De Kerstdagen van 2004 brachten we door in Singapore. Het einde van een reis van twee maanden. Singapore: een grote stad en een klein land. Erg georganiseerd, bijzonder druk, maar erg leuk naar onze mening.
 

*      In de zomer van 2018 gingen we met ons gezin op groepsreis naar Tanzania. Belangrijkste doel was dieren kijken (safari) en ook gingen we nog een paar dagen naar Zanzibar.

*      In juli 2009 gingen we eerst een paar dagen naar Bangkok in Thailand. Een stad die ons zeer goed beviel.

*      Verenigde Staten; Voorjaar 2008 reisden Sven, Sophie, Hanneke en Jan twee weken door Utah en Arizona in diverse nationale parken. Ze wandelden daar diverse korte tochten, maar absolute hoogtepunt was de vierdaagse wandeling met The Wave als ultieme afsluiter.

*      Onze zomervakantie 2000: een safari in Zuidelijk Afrika, waarbij we vooral heel veel wild gezien hebben.

 

Terug naar (wandel- en fiets) vakanties.

Terug naar de startpagina.